top of page

Lhasa Apso

Lhasa Apso stammer fra Tibet, hvor hunderacen blev brugt i Buddhistiske klostre til at alarmere munkene, når der kom ubudne gæster eller fjender. Ordet ”Lhasa” er hovedstaden i Tibet og ordet ”Apso” betyder ”langhåret”, så navnet Lhasa Apso betyder sådan set bare ”langhåret Lhasa hund” på tibetansk.

Adfærd og væremåde
Lhasa Apso er reserveret overfor fremmede men venlig og loyal overfor de, som den kender. En Lhasa Apso kan faktisk gø ret højt på trods af sin størrelse. En Lhasa Apso tager sin opgave som alarmerende vagthund seriøst og tidlig socialisering med fremmede mennesker, dyr og hunde er derfor vigtig.

En Lhasa Apso er en social lille selskabshund, som gerne vil behage sin ejer. Men Lhasa Apso er faktisk en af de mest robuste, viljestærke og selvstændige af de små hunderacer. Det siges, at når en Lhasa Apso kigger i spejlet, så ser den en løve. En Lhasa Apsos selvstændige attitude kan gøre den svær at træne.

Hunderacens historie
Lhasa Apso stammer fra Tibet.
 Lhasa Apso er derfor en meget robust lille hund med en tyk og praktisk pels, som kan beskytte mod skiftende vejrforhold.

Lhasa Apso blev benyttet af Buddhistiske munke i klostrene som alarmerende vagthund. Det var også en del af troen, at en afdød Lama kunne tage ophold i en Lhasa Apso indtil næste reinkarnation.

Lhasa Apso’en kan findes så tidligt som 800 f.Kr. i historiske beretninger fra Tibets Klostre og fandtes i stort antal ved hoffet i Tibet. DNA analyse har estimeret Lhasa Apso til at være blandt de absolut ældste hunderacer.

Udseende, pelspleje og helbred
En Lhasa Apso har en lang pels, men kan man holde pelsen kort, hvis man ønsker det. Selvom Lhasa Apso’en har en lang og tyk pels, så fælder den faktisk ikke så meget. Til gengæld skal du være parat til at bruge noget tid på pelspleje.

Pelsen kan have mange forskellige farver men er som oftest hvid med et strejf af brun eller sort. Højden er typisk mellem 23 til 28 cm. og vægten er mellem 5 til 8 kg.

En Lhasa Apso kan blive helt op til 18 år gammel men det mest almindelige er omkring 15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

  • En Lhaso Apso er lille men robust, viljestærk og selvstændig. 

  • Har en lang pels, men pelsen kan holdes kort.

  • En Lhasa Apso kræver ikke meget motion, og kan sagtens bo i en lejlighed.

  • Giver hals når der kommer fremmede.

  • Kræver en del pelspleje.

 

  •  

bottom of page